Porkkana-hodarisämpylät
Porkkana on kevään 2017 hittikasvis, joka sopii mainiosti myös hodarisämpylän rikastajaksi.
Ainekset
- 5 dl täysmaito
- 50 g tuorehiiva
- 1 rkl sormisuola
- 2 rkl hunajaa tai sokeria
- 1 ½ dl hienoksi raastettua porkkanaa
- 1 keltuainen
- 75 g pehmeää voita
- noin 13 dl vehnäjauhoja
Voiteluun
- 1 kananmuna
Koristeeksi
- 3 rkl unikon- tai seesaminsiemeniä
Valmistusohje
- Raasta porkkanat hienoksi raasteeksi
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Erottele munasta keltuainen. Lisää maitoon porkkanaraaste, suola, hunaja ja keltuainen. Alusta jauhot taikinaan. Vaivaa vähintään 10 minuuttia. Lisää voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Anna taikinan kohota peitettynä 1 1/2-2 tuntia. Voit myös tehdä taikinan illalla ja antaa sen kohota yön ajan jääkaapissa.
- Kaada taikina leivinpöydälle, vaivaa hyvin. Leivo taikina tangoksi ja leikkaa tanko noin 20 palaan. Pyöritä palat ensin pulliksi, sitten soikeiksi tangoiksi hot dogeja varten. Hampurilaissämpylät jätetään pyöreiksi pulliksi.
- Kohota 1/2 tuntia. Voitele sämpylät kananmunalla ja ripottele päälle siemeniä. Paista 225-asteisessa uunissa 10–12 minuuttia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Porkkana-hodarisämpylät