Chili-tomaattikeitto
Tämä keitto-ohje oli kuvataiteilija Krista Launosen näyttelykatalogissa vuonna 2004. Nyt idea on poikinut huhtikuussa 2017 ilmestyneen Illallistarinoita-keittokirjan yhteistyössä ruokatoimittaja Tiina Rantasen kanssa. Taiteilija itse nauttii keittonsa tulisempana, joten ohjeen chilimäärän voi hyvin tuplata.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Kasvis
- Kevyt
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
- 2 sipulia
- 1-2 punaista chiliä
- 2 rkl öljyä
- 1 tl sinapinsiemeniä
- 1 tl mietoa currytahnaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl sokeria
- 2-3 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl vettä
- ½ dl kasvis-tai kanafondia
- 3 tlk säilöttyjä, kuorittuja tomaatteja
Lisäksi
- tuoretta basilikaa tai korianteria
- smetanaa
Valmistusohje
- Silppua sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Halkaise chilipaprikat ja poista niistä siemenet. Hienonna chilit.
- Kuumenna tilkka öljyä kattilassa, lisää sipulisilppu ja kääntele sitä rasvassa kunnes sipulit ovat läpikuultavia. Lisää joukkoon sinapinsiemenet, chili ja currytahna. Kypsennä seosta hetki.
- Lisää hienonnettu valkosipuli, tomaattipyree, sokeri ja jauhot. Sekoita hyvin.
- Lisää vesi, fondi ja säilötyt tomaatit. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä tunti.
- Tarjoa keitto silputun basilikan tai korianterin, smetanan ja rapeakuorisen leivän kanssa.
- Keitto vain paranee uudellen lämmitettäessä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Chili-tomaattikeitto