Grillattu kala on kesän herkku. Kokeile muitakin kaloja: rasvaiset ja vaaleat kalat grillataan miedolla lämmöllä.
Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4 annosta
Gluteeniton
Munaton
Ainekset
Kokonaisena grillattu taimen:
1
tuore taimen
1-2 tl
hienoa merisuolaa
½ tl
mustapippuria
1
sitruuna
tuoreita yrttejä: tilli, persilja, ruohosipuli
1 dl
kesäsipulia
50 g
voita
Valmistusohje
1. Pese kala ja kuivaa talouspaperilla. Tee pari viiltoa kalan paksuimpaan kohtaan terävällä puukolla, jotta kala paistuisi tasaisemmin. Jätä pää, selkä ja muut eväät paikoilleen.
2. Suolaa ja pippuroi kala hyvin kauttaaltaan, myös mahan sisältä.
3. Täytä kala. Pese ja viipaloi sitruuna ja laita yrttien kanssa kalan sisään. Hienonna sipuli ja lisää ohueksi viipaloidun voin kanssa.
4. Kuumenna grilli. Öljyä parila tai ritilä hyvin. Grillaa kalaa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia kalan paksuudesta riippuen. Käännä kala paistamisen aikana kahta lastaa apuna käyttäen. Voit myös kääriä kalan folioon ja kääntää noin 15 minuutin kohdalla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kokonaisena grillattu taimen