Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mausteinen tomaattikastike grilliherkuille

Makeista kirsikkatomaateista valmistettu mausteinen tomaattikastike on oiva grilliruokien lisuke.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Mausteinen tomaattikastike

  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 500 g kirsikkatomaatteja
  • ½ chili
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 1 dl hienonnettua basilikaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 2 rkl hienonnettua timjamia

lisäksi

  • 2 rkl kapriksia
  • 5 anjovisfilettä
  • 1 punainen paprika
  • 1 sitruunankuori tai 2 tl sitruunamehua

Valmistusohje

Mausteinen tomaattikastike tehdään helposti näin:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Laita pellille leivinpaperin päälle kuoritut ja hienonnetut sipulit, tomaatit, chiliviipaleet ja mausteet. Lisää vielä puolet basilikasta, oliiviöljystä ja timjamista. 2. Paista noin 45 minuuttia, kunnes tomaatit poksahtavat, sekoita pari kertaa paistamisen aikana. Ota pois uunista, ja anna jäähtyä hetki.

3. Kaada kulhoon ja lisää joukkoon loput yrteistä ja öljystä, kaprikset, hienonnetut anjovisfileet ja kuutioitu paprika sekä sitruunankuori ja -mehu. Tarjoa lämpimänä lihan kanssa tai anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Resepti on julkiastu Kotiliedessä 13/17.

Lisää herkkuja grilliruokien kylkeen:

kasvislisuke

Grilliherkkujen kasvislisuke

Savupaprikakastike

Savupaprikakastike

Mintunmakuinen aprikoosisalsa

Minttuinen aprikoosisalsa

Ruoka.fi: Paahdettu paprika-valkosipulikastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mausteinen tomaattikastike grilliherkuille

Sinun täytyy kommentoidaksesi.