Vappu Pimiän jauheliha-linssikeitto
Takuuvarma ohje, jolla saat lapset syömään linssejä. Ihanan makuinen keitto maistuu kaikille.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Jauheliha-linssikeitto
- 400–500 g naudan paistijauhelihaa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- loraus oliiviöljyä
- 1 dl valkoviiniä
- 7 dl vettä tai lihalientä
- n. 500 g kypsiä vihreitä tai punaisia linssejä
- kuivat käyvät myös, mutta pidempi keittoaika
- 4 tomaattia
- ripaus caynnenpippuria , suolaa ja pippuria
- ½ tl paprikajauhetta
- 1 rkl Worchestershire-kastiketta
- 1 ps tuoretta pinaattia esim. babypinaatinlehtiä
Valmistusohje
Jauheliha-linssikeitto tehdään näin:
- Pilko sipulit ja freesaa ne oliiviöljyssä kattilassa. Lisää sekaan jauheliha ja ruskista se.
- Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää vesi tai liemi, linssit, kuutioidut tomaatit sekä mausteet. Anna kiehahtaa, jonka jälkeen vähennä lämpöä ja anna porista liedellä noin 15-20 minuuttia.
- Lisää lopuksi pinaatti sellaisenaan. Tarjoile keitto hyvän leivän kera.
Katso myös: Jauhelihakeitto x 3: Näillä vinkeillä saat tutusta keitosta kaksin verroin parempaa!
Katso myös Anna.fi/ruoka: 5 erilaista tapaa tehdä maukas jauhelihakastike
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vappu Pimiän jauheliha-linssikeitto