Donitsikakku
Jättidonitsi! Tämän kakun voisi syödä yhdeltä istumalta, niin herkullista se on. Donitsikakku on helppo tehdä, taikina vain sekoitetaan ja paistetaan. Ei vatkausta, eikä turhia välivaiheita.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
- Kasvis
Ainekset
Donitsikakku, taikina
- 1 dl piimää
- 1 dl sokeria
- ¾ dl sulatettua kookosöljyä tai ruokaöljyä
- 1 kananmuna
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl perunajauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl ruokasoodaa
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- sitruunan tai appelsiinin raastettu kuori
Donitsikakku, täyte
- 200 g maustamatonta maitorahkaa
- 1 dl sitruunatahnaa eli lemon curdia
Koristelu
- 2 dl tomusokeria
- 1 rkl sitruunan tai appelsiinin mehua
- pari tippaa elintarvikeväriä
- strösseliä
Valmistusohje
Donitsikakku leivotaan helposti sekoittamalla:
- Tarvitset 1 l:n vetoisen rengasvuoan.
- Sekoita kevyesti piimä, sokeri, sulatettu rasva tai öljy ja kananmuna sekaisin kulhossa.
- Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne kulhoon. Sekoita ainekset kevyesti yhteen.
- Suihkuta vuokasprayllä litran vetoinen rengasvuoka tai valele se ruokaöljyllä hyvin. Lusikoi taikina vuokaan. Paista 170 asteessa 25–30 minuuttia. Jäähdytä ja kumoa leikkuulaudalle.
- Sekoita rahka ja lemon curd yhteen, lusikoi pursotinpussiin. Leikkaa donitsikakku halki ja pursota täytettä kakun sisään. Nosta leikattu kansi päälle.
- Tee pikeeri sekoittamalla tomusokerin joukkoon elintarvikeväri ja sitruunan tai appelsiiinin mehu. Sekoita tasaiseksi. Lusikoi pursotinpussiin. Pursota donitsikakun päälle raitoja. Koristele donitsikakku strösselillä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Donitsikakku
Kauanko uunissa ja mikä on uunin lämpötila??