Gluteeniton maustekakku ruususiirapilla
Kostuta gluteeniton maustekakku ruusuvesisiirapilla. Tahmean maustekakun voi tehdä valmiiksi useita päiviä etukäteen. Se vain paranee ajan myötä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteeniton maustekakku:
- 100 g voita
- 2 ½ dl raakaruokosokeria
- 4 dl mantelijauhetta
- ½ dl perunajauhija
- 4 kananmunaa
- 2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori
- 1 rkl sumakkia
- 2 tl kanelia
Siirappi:
- 2 dl appelsiinin mehua ja hedelmälihaa
- 2 tl ruusuvettä
- 1 ½ dl kukkaishunajaa
Gluteenittoman maustekakun koristeluun:
- kuivatun ruusun terälehtiä
Valmistusohje
Gluteeniton maustekakku leivotaan helposti näin:
1. Sulata 100 g voita ja jäähdytä se huoneenlämpöiseksi. Sekoita 2 1⁄2 dl raakaruokosokeria tai kookospalmusokeria, 4 dl mantelijauhetta, 1⁄2 dl perunajauhoja, 4 kananmunaa, 2 (luomu)appelsiinin raastettu kuori, 1 rkl sumakkia sekä 2 tl kanelia yhteen ja kaada hyvin voideltuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa keskitasolla 35 minuuttia.
2. Valmista siirappi. Keitä 3 appelsiinin puristettu mehu ja hedelmäliha (vajaa 2 dl), 2 tl ruusuvettä ja 1 1⁄2 dl kukkaishunajaa 15 minuuttia. Töki kakkua haarukalla uunista tulon jälkeen ja kaada siirappi kakun päälle. Anna siirapin imeytyä. Maustekakku on parasta seuraavana päivänä valmistuksesta.
3. Säilytä gluteeniton maustekakku kylmässä omassa vuoassaan. Nosta kakku huoneenlämpöön pari tuntia ennen tarjoilua. Koristele juuri ennen tarjoilua kuivatuilla ruusun terälehdillä.
Vinkit: Tarvitset kakun leivontaan halkaisijaltaan 19 cm:n kokoisen irto pohjakakkuvuoan tai suuremman (suuremmalla vuoalla kakusta tulee litteämpi, pienemmällä korkeampi). Säilytä gluteeniton maustekakku kylmässä.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 9/19.
Katso myös: Gluteenittomat herkulliset leivonnaiset x 8: poimi parhaat reseptit ja vinkit
Lue myös Anna.fi: Gluteeniton banaanikakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteeniton maustekakku ruususiirapilla