Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Gluteeniton mutakakku

Gluteeniton mutakakku sopii moneen ruokavalioon. Tämä on klassikko-ohje, joka toimii vuodesta toiseen. Himmaile paistoajan kanssa, niin kakku pysyy mehevänä sisältä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Gluteeniton mutakakku

  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl suolaa
  • 200 g voita
  • 200 g tummaa gluteenitonta suklaata
  • 4 kananmunaa

Valmistusohje

Gluteeniton mutakakku leivotaan helposti näin:

1. Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 15–18 cm) pohja ja reunat leivinpaperilla. Jos käytät suurempaa vuokaa, muista lyhentää paistoaikaa. Pieneen vuokaan tehdystä kakusta tulee korkeampi ja paistoaika on pidempi.

2. Sekoita kuivat aineet eli kaksi ja puoli desilitraa sokeria, desilitra mantelijauhetta, teelusikallinen leivinjauhetta ja 1/4 teelusikallista suolaa kulhossa.

3. Mittaa 200 grammaa voita ja 200 grammaan tumma gluteenitonta suklaata pieneen kattilaan ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes molemmat ovat sulaneet. Sekoita tasaiseksi.

4. Kaada voi-suklaaseos kulhoon. Sekoita joukkoon kuivat ainekset.

5. Lisää neljä kananmunaa joukkoon yksi kerrallaan, välissä hyvin vatkaten. Älä kuitenkaan vatkaa taikinaa liikaa.

6. Kaada taikina vuokaan. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes pinta on napakka, mutta kakku hyllyy vähän pintaa napauttaessa. (Tarkkaile kakkua jo 15 minuutin jälkeen, uunien tehoissa voi olla suuriakin eroja). Kakun kuuluu olla sisältä hyvin pehmeä ja taikinainen.

7. Anna jäähtyä hetken, mutta tarjoa mielellään lämpimänä. Viimeistele gluteeniton mutakakku kaakaojauheella.

Vinkki! Tarjoa mutakakku itse tehdyn jäätelön kera. Herkullinen mantelipehmis valmistuu vaivatta ilman jäätelökonetta.

gluteeniton mutakakku

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 22/2022.

Lue myös Anna.fi: Vegaaninen suklaakakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Gluteeniton mutakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.