Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa
Veikeä wasabi sopii mainiosti juhlapöytään! Salonkikelpoinen alkupala syntyy wasabilla maustetusta lohitartarista ja omena-mangosalsasta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Lohitartar:
- 150 g graavilohiviipaleita
- 100 g kylmäsavulohiviipaleita
- ½ pieni punasipuli
- 2 rkl ranskankermaa
- 2 tl wasabitahnaa
- ½ sitruunan raastettu kuori
- ripaus suolaa
Omena-mangosalsa:
- 1 vihreä omena, esim. Granny Smith
- ½ kypsä mango
- ½ sitruunamehu
- 1 tl oliiviöljyä
- ripaus suolaa
- 1-2 rkl hienonnettua tilliä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Japanilainen lohitartar ja omena-mangosalsa
Ööö missä on se tartar josta kovasti puhuttiin. Tartariin käytetään aina raakaa kalaa tai lihaa joka tarjoiluhetkellä maustetaan oman maun mukaisesti.
Ceviche olis ehkä lähimpänä mutta siinäkin käytetään raakaa kalaa joka raakakypsennetään sitruunahapolla.
Nyt katsis taas oikeasti tutkia mitä taryar tarkoitaa ja ditten nimetä tämä alku ruoka joillain muulla joka oikeasti kertoo mitä setissä on miksei vaikka Lohi-mango salsa?