Savustettu punakampela
Punakampela on harvinainen herkku. Savustettu punakampela onnistuu vaikka uunissa savustuspussissa. Tarjoa savustettu punakampela yrttivoin kanssa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Savustettu punakampela
- 1 iso punakampela
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
Yrttivoi
- 100 g voita
- 3 rkl ruohosipulia hienonnettuna
- ½ sitruunan tuorepuristettu mehu
- ¼ tl mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Savustettu punakampela tehdään helposti näin:
- Pyyhi kalan pinta kuivaksi ja hiero siihen öljy sekä suola. Kuumenna sähkösavustin savulastuineen ja savusta kampelaa 15–20 minuuttia. Voit savustaa kalan myös kotiuunissa savustuspussissa. Pussista löydät helpot käyttöohjeet.
- Sulata voi kattilassa. Mausta voi ruohosipulilla ja mustapippurilla. Tarjoa savustettu punakampela yrttivoin kanssa.
Lue myös: Mehevä savustettu lohi – näillä vinkeillä onnistut
Lue myös Anna.fi: Yrttinen kvinoatabbouleh savukalan kanssa on kesän raikkain salaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Savustettu punakampela