1. Leikkaa kelmusta kaksi noin 20 x 25 cm:n kokoista palaa.
2. Ota käteen noin 150 grammaa naudanjauhelihaa. Puristele jauheliha tiukaksi palloksi käsissä. Aseta se kelmun päälle. Painele jauhelihaa vähän ja nosta toinen kelmu päälle. Kauli tai painele käsin jauheliha litteän pihvimäiseksi. Mitä ohuempi, sitä parempi on lopputulos.
3. Käsittele loput jauhelihasta samalla tavalla. Nosta pihvit pakastimeen. Voit paistaa ne parin tunnin päästä tai vasta myöhemmin.
4. Tee maustevoi sekoittamalla 1oo grammaa pehmeää voita ja 100 grammaa yrtti- tai piparjuurituorejuustoa. Lusikoi seos kelmuun ja muotoile siitä pötkö. Nosta pötkö jääkaappiin jähmettymään ja tarjoile pihvin kanssa.
5. Paista pihvit jäisinä. Irrota kelmu varovasti. Se lähtee helposti, kun pihvin nostaa huoneenlämpöön.
6. Kuumenna iso pannu ja lisää yksi ruokalusikallinen voita pannulle. Nosta pihvi pannulle ja paina pihviä esimerkiksi kattilan pohjalla tai litteällä kattilan kannella. Paista kovalla lämmöllä pari minuuttia. Käännä pihvi ja jatka paistamista vielä toiselta puolelta. Kierrä päälle mustapippuria ja suolaa. Tarjoile maustevoin ja kasvisten kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 2/20.
Katso myös: Edullinen arkiruoka x 5 – näillä ohjeilla onnistut
Anna.fi/ruoka: Pannupihvi ja karamellisoitua sipulia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Saiturin lehtipihvi jauhelihasta
Niin? Tarpeet on! Entä sitten?