Ruoka

Kuohuviini kruunaa juhlahetken

Juhla alkaa iloisella poksahduksella. Kupliva, viileä ja raikas kuohuviini on juhlapäivän tervehdys- ja onnittelumaljajuoma.

Pienen joukon juhlahetkeen sopii oikea samppanja. Suurella joukolla iloitessa on viisainta tyytyä hyvään kuohuviiniin.

Tarjoa kuohuviini viileänä, nuori viini noin 6-asteisena, ikääntyneempi 10-asteisena. Makea viini tarjotaan kuivaa kylmempänä.

Viini jäähtyy sopivaksi jäävesiastiassa puolessa tunnissa ja jääkaapissa 3-4 tunnissa.

Avaa varovasti

Poista korkkia ympäröivä kapseli ja metallilankakehikko. Ota tukeva ote pullon kaulasta ja korkista ja laita toinen käsi pullon pohjaan.

Pidä pulloa viistosti pystyssä, kaula poispäin itsestäsi ja muista ihmisistä. Pyöritä pulloa hitaasti pohjasta ja pidättele toisella kädellä korkkia.

Varaa käsivarrelle pyyhe ja avaa pullo lähellä laseja. Kaada ensin kaikkiin laseihin vain vähän.

Kuohuviinien makeusmerkintöjä

• Extra Brut – täysin kuiva
• Brut – erittäin kuiva
• Sec – kuivahko
• Demi-Sec – puolikuiva
• Doux – makea

Kokeile raikkaita kuohuviinicoctaileja ja -booleja:
Mangocava
Kir-malja
Malja keväälle
Malja kesälle
Hileinen mansikkadrinkki
Mansikkabooli
Raikas kesäbooli

Lue myös: Kuohuviini on jalo juhlajuoma

Kuvat: Kristiina Kurronen ja Norman Ojanen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kuohuviini kruunaa juhlahetken

Sinun täytyy kommentoidaksesi.