Grillattu caesarsalaatti
Grillattu caesarsalaatti on klassikkoherkku uudella tavalla valmistettuna. Caesarsalaatissa käytettävä rapea romainesalaatti sopii hyvin grillattavaksi. Grillaus antaa salaatille pienen savuisen maun. Saat kätevästi valmistettua broilerit ja leipäviipaleet samassa grillissä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Grillattu caesarsalaatti
- 450 g broilerin sisäfileetä
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- 1 rkl rypsiöljyä
Salaattiin
- 2 romainesalaattia
- 1 rkl rypsiöljyä
Caesarkastike
- 1 valkosipulinkynsi
- 6 sardellifileetä (öljyyn säilöttyä pienessä lasipurkissa tai pienessä säilykerasiassa)
- 1 rkl dijoninsinappia
- 1 keltuainen
- 1 dl rypsiöljyä
- ½ sitruunan puristettu mehu
- ½ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria myllystä
Lisäksi
- 1 maalaisleipä
- 20 g parmesaanijuustoa
Valmistusohje
Grillattu caesarsalaatti tehdään näin:
- Tee ensin kastike. Kuori yksi valkosipulinkynsi ja muussaa valkosipuli sekä kuusi öljyyn säilöttyä sardellifileetä haarukalla soseeksi tai käytä morttelia. Lisää joukkoon yksi ruokalusikallinen dijoninsinappia ja yksi kananmunankeltuainen, vatkaa pienissä erissä yksi desilitra rypsiöljyä joukkoon kunnes kastike sopivan paksua. Mausta puolikkaalla sitruunan puristetulla mehulla, puolikkaalla teelusikallisella suolaa 1/4 teelusikallisella rouhittua mustapippuria. Laita kylmään odottamaan.
- Ota 450 grammaa broilerin sisäfileetä ajoissa huoneenlämpöön. Kuivaa broilerin pinta ja mausta yhdellä teelusikallisella suolaa ja puolikkaalla teelusikallisella mustapippuria. Pujota sisäfilee grillitikkuihin. Voitele öljyllä ja grillaa miedolla lämmöllä 2–3 minuuttia per puoli.
- Pese kaksi kerää romainesalaattia ja kuivaa hyvin. Halkaise ja valuta kaksi ruokalusikallista öljyä salaatille. Grillaa miedolla lämmöllä noin 20 sekuntia per puoli. Viipaloi yksi maalaisleipä ja öljyä pinta. Grillaa myös maalaisleipäviipaleet.
- Kokoa grillattu caesarsalaatti. Nosta grillatut salaatit lautaselle ja valuta päälle kastiketta, nosta päälle broilerivartaat ja laita viereen leipäviipaleet. Vuole 20 grammaa parmesaanilastuja grillatun caesarsalaatin päälle.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2020.
Lue myös: Caesar on salaattien klassikko – näin helposti syntyy täydellinen caesarsalaatti!
Lue myös Anna.fi: Caesarsalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Grillattu caesarsalaatti