Vegaaninen mustikkapehmis
Vegaaninen mustikkapehmis sopii kaikille, koska se valmistetaan ilman maitoa ja munia. Tuoreet mustikat maistuvat parhaalta tässä kesäherkussa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen mustikkapehmis
- 2 dl tuoreita mustikoita
- 397 g makeutettua kondensoitua kookosmaitoa (SpiceUp!))
- 250 g soijapohjaista vatkautuvaa vaahtoa (soijavispiä)
- 30 g Cream fix -kerman stabilointiainetta (Dr. Oetker)
- ½ tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Vegaaninen mustikkapehmis valmistetan helposti näin
- Soseuta 2 desilitraa tuoreita mustikoita. Vatkaa purkillinen kondensoitua kookosmaitoa ja purkillinen soijavispiä sähkövatkaimella pehmeäksi vaahdoksi.
- Lisää seokseen mustikkasose, yksi pussillinen stabilointiainettea ja puoli teelusikallista vaniljasokeria ja vatkaa tasaiseksi. Kaada seos kannelliseen rasiaan ja nosta pakastimeen vähintään 6 tunniksi. Jäätelöä ei tarvitse sekoittaa pakastuksen aikana.
- Annostele veganinen mustikkapehmis tarjolle annosmaljoihin tai jäätelövohveleihin tai soseuta pikaisesti blenderissä pehmeäksi ja pursota.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 15/2020.
Lue myös: Marjapiirakka kruunaa kahvihetken – mamman marjapiirakka ja muut Kotilieden suosikit
Lue myös Anna.fi: Helppo mustikkajäätelö
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen mustikkapehmis
Aineksissa lukee kondensoitu maito mutta teko-ohjeessa puhutaan kondensoidusta kookosmaidosta ?
Kiitos tarkasta huomiostasi! Alkuperäisessä ohjeessa on käytetty makeutettua kondensoitua kookosmaitoa. (Korjaan sen reseptiin.) Sen tilalla voi hyvin käyttää makeutettua kondensoitua maitoa, jos ei pidä kookoksen mausta.