Paahdettu kurpitsasalaatti
Paahdettu kurpitsasalaatti tuo värikkään lisän ruokapöytään. Kurpitsasalaatti tarjoillaan appelsiini-tahinikastikkeen kera. Jos kaupastasi ei löydy myskikurpitsaa, kokeile sen sijasta bataattia. Bataattilohkot kypsyvät nopeammin noin 15-20 minuutissa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Paahdettu kurpitsasalaatti:
- 1 keskikokoinen myskikurpitsa
- 2 punasipulia
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 tl za'atar-mausteseosta
- ½ dl hienonnettua lehtipersiljaa
Appelsiini-tahinikastike paahdetulle kurpitsasalaatille:
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- 2 rkl appelsiinimehua
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
- ½ dl tahinitahnaa
Valmistusohje
Paahdettu kurpitsasalaatti tehdään näin:
1. Paahdettu kurpitsasalaatti valmistuu näin. Halkaise huuhdeltu kurpitsa tukevalla kokkiveitsellä. Koverra siemenet talteen ja poista pehmeä sisus. Huuhtele siemenet. Leikkaa kurpitsat lohkoiksi ja poista kuoret juuresveitsellä. Kuori ja leikkaa punasipulit neljään osaan ja nosta kasvikset uunivadille. Pirskottele pinnalle oliiviöljy ja mausteseos. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia, kunnes lohkot ovat kypsiä ja saaneet hieman väriä.
2. Paahda kuivalla pannulla keski- lämmöllä siemeniä 5-8 minuuttia, kunnes siemenet paahtuvat ja muutama niistä alkaa poksumaan. Nosta pannu syrjään. Lisää muutama tippa öljyä ja ripaus za’atar-mausteseosta. Ravistele maut sekaisin.
3. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään, ja anna maustua hetki viileässä ennen tarjoilua.
4. Nostele kurpitsat ja punasipulit tarjoiluvadille ja valuta pinnalle kastiketta. Viimeistele paahdettu kurpitsasalaatti ripottelemalla sen pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa ja paahdettuja kurpitsansiemeniä.
Kokeile myös muita mausteisia reseptejä: Samettinen porkkanakeitto Kesäkurpitsapannarit ja paprikatahna Mujaddara eli Lähi-idän linssi-riisilisäke Ruoka.fi: Porkkanahalva
Kommentoi
Kommentoi juttua: Paahdettu kurpitsasalaatti