Uuniton suklaapiirakka
Uuniton suklaapiirakka on tuhti suklaaherkku, jossa on keksipohja ja ihana suklaa-pähkinätäyte. Jo pieni pala suklaapiirakkaa riittää sammuttamaan makeanhimon.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 18 annosta
Ainekset
Suklaapiirakka
- 200 g voileipäkeksejä
- 125 g sulatettua voita tai margariinia
Suklaapiirakan täyte
- 2 pkt (á 160 g) suklaista tuorejuustoa (Philadelphia Marabou)
- 1 dl luomuruokosokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 1 prk (230 g) pehmeää maapähkinävoilevitettä
- 1 dl maitoa
Valmistusohje
1. Murskaa voileipäkeksit monitoimikoneessa tasaiseksi. Lisää sulatettu rasva ja sekoita tasaiseksi. Painele keksi-seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjakakkuvuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja hieman reunoille.
2. Pese monitoimikoneen kulho. Nosta täytteen aineksetmonitoimikoneeseen ja aja tasaiseksi seokseksi.
3. Valuta seos piirakkavuokaan ja tasoita pinta lusikalla. Kopauta vuokaa muutaman kerran, jotta täyte leviää tasaisesti.
4. Peitä piirakka kelmulla ja nosta jääkaappiin. Anna kovettua yön yli. Leikkaa annospaloiksi tarjolle.
Kokeile myös muita ihania suklaaherkkuja: Suklaajuustokakku Raakasuklaakakku Suklaatäytekakku Ruoka.fi: Suklaabrowniet ja valkosuklaakastike
Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Uuniton suklaapiirakka