Gluteenittomat sämpylät
Gluteenittomille tattarisämpylöille suloisen makeuden antavat kuivatut puolukat. Nämä herkkusämpylät sopivat keliaakikolle.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 14 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteenittomat sämpylät:
- 5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1-2 tl suolaa
- 1 rkl psylliumia
- 1 dl sokerijuurikaskuitua (Fibrex)
- 2 dl tattarihiutaleita
- 1 dl kuivattuja puolukoita
- ¾ dl rypsiöljyä
- noin 9 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
Valmistusohje
1. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja vatkaa joukkoon suola, psyllium ja sokerijuurikas-kuitu. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon tattarihiutaleet, kuivatut puolukat, rypsiöljy ja jauhoseos.
3. Muotoile taikinasta heti gluteenittomien jauhojen avulla soikeita sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota peitettynä 30 minuuttia.
4. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Gluteeniton leipä x 8
Lue myös Anna.fi/Ruoka: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat sämpylät
Opiskelija teki taikinan tämän ohjeen mukaan ja itsekin tarkistin, että ainemäärät olivat oikein mitatut. Taikinasta tuli liian kova jo kauan ennen kuin kaikki gluteeniton jaho oli lisätty, yli jäi ainakin 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (grov mix semper). Onko ainemäärissä virhe?