Reseptit
yli 60 min
14
Kiitos

Gluteenittomat sämpylät

Gluteenittomille tattarisämpylöille suloisen makeuden antavat kuivatut puolukat. Nämä herkkusämpylät sopivat keliaakikolle.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Gluteenittomat sämpylät:

5 dl maitoa
25 g hiivaa
1-2 tl suolaa
1 rkl psylliumia
1 dl sokerijuurikaskuitua (Fibrex)
2 dl tattarihiutaleita
1 dl kuivattuja puolukoita
¾ dl rypsiöljyä
noin 9 dl tummaa gluteenitonta jauhoseosta
Mainos

Valmistusohje

1. Murenna kädenlämpöiseen maitoon hiiva ja vatkaa joukkoon suola, psyllium ja sokerijuurikas-kuitu. Anna seoksen turvota 10 minuuttia.

2. Sekoita joukkoon tattarihiutaleet, kuivatut puolukat, rypsiöljy ja jauhoseos.

3. Muotoile taikinasta heti gluteenittomien jauhojen avulla soikeita sämpylöitä. Anna sämpylöiden kohota peitettynä 30 minuuttia.

4. Paista sämpylät 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Katso myös: Gluteeniton leipä x 8

Lue myös Anna.fi/Ruoka: Gluteeniton leivonnainen yllättää usein herkullisesti – 7 suosikkiohjetta, joiden avulla valmistat mehevät ja maukkaat gluteenittomat herkut

Keskustelu

Opiskelija teki taikinan tämän ohjeen mukaan ja itsekin tarkistin, että ainemäärät olivat oikein mitatut. Taikinasta tuli liian kova jo kauan ennen kuin kaikki gluteeniton jaho oli lisätty, yli jäi ainakin 4 dl gluteenitonta jauhoseosta (grov mix semper). Onko ainemäärissä virhe?

Kommentoi juttua: Gluteenittomat sämpylät

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X