Tomaatti-tapenadetikut
Tomaatti-tapenadetikut ovat helppo naposteltava illanistujaisiin. Välimerellistä makua tikkuihin tuovat aurinkokuivatut tomaatit ja oliivit.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Kasvis
Ainekset
Tomaatti-tapenadetikut
- ½ pkt (400 g) pakastelehtitaikinalevyä
Täyte
- 1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
- 1 dl mustia oliiveja
- 1 pieni valkosipulinkyns
- 4 rkl parmesaaniraastetta
Valmistusohje
Tomaatti-tapenadetikut tehdään näin:
1. Nosta taikinalevy sulamaan leivinpöydälle pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli levy hieman pidemmäksi ja leveämmäksi levyksi.
2. Valmista tahna. Nosta teholeikkuriin aurinkokuivatut tomaatit, oliivit, halkaistu valkosipulinkynsi ja parmesaaniraaste. Aja tasaiseksi tahnaksi.
3. Levitä tahna tasaisesti taikina-levylle. Leikkaa levy pituussuunnassa ohuiksi, noin 1,5 cm levyi-siksi nauhoiksi.
4. Kieputa nauhat molemmista päistä erisuuntaan kierteelle. Nosta tikut leivinpaperoidulle uunipellille.
5. Paista 225-asteisessa uunin keskitasossa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ritilän päällä.
Katso myös: Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä
Katso myös Anna.fi/ruoka: Italialaiset leipätikut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Tomaatti-tapenadetikut