Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä
Perinteiset piparit on ikisuosikki, mutta myös suolaiset keksit maistuvat joulunaikaan sellaisenaan tai osana juustotarjotinta. Kokosimme kuusi hurmaavaa ohjetta. Näihin kekseihin tulee himo!
Madeleine-leivonnaiset on klassinen ranskalaisherkku, jonka kirjailija Marcel Proust on tehnyt tunnetuksi. Ne tehdään lisäämällä kananmunavaahtoon jauhoja, sulatettua voita sekä parmesaanijuustoraastetta.
Kuohkea rakenne syntyy sekoittamalla ainekset vaahdon joukkoon varovasti nostellen. Keksit maustetaan rosmariinilla, paistetaan leivosvuoissa ja viimeistellään ripauksella sormisuolaa, joten sekä maku että ulkonäkö ovat viimeisen päälle kohdallaan.
Valkosipuli-ruistikut syntyvät kiireisimpienkin jouluvalmisteluiden keskellä, sillä ne tehdän valmiista pakasteruistaikinasta. Voitele tangoiksi leikattujen taikinatikkujen pinta kananmunalla, ripottele päälle mausteet ja paista vajaa vartti uunin lämmössä. Valmista tuli!
Nämä rosmariinikeksit tehdään kokki ja juontaja Pipsa Hurmerinnan ohjeella. Muutamasta raaka-aineesta valmistuvat, miedosti makeat keksit ovat takuuvarma naposteluherkku sellaisenaan ja täydellinen makupari suolaisille juustoille.
Gluteenittomat keksit syntyvät paahdetuista seesaminsiemenistä sekä manteli- ja kookosjauhoista. Yrtein maustetuille, ohuille ja rapeille lastuille on ihana lastata reilu nokare homejuustoa ja hilloa. Ohjeen gluteenittomiin seesaminsiemen-yrttikekseihin nappaat täältä.
Juustotarjottimen voi rakentaa myös niin, että leipoo tarjottavan juuston mukaan taikinaan. Parmesaanilla ja emmentalilla mehevöitetyt juustokeksit maistuvat taivaallisilta viikunahillon kera.
Juustolastut tuovat perus emmentaliinkin uutta ilmettä. Kuminalla maustetusta juustoraasteesta synyy uunin paahteessa hetkessä hauskoja keksejä. Siirrä lastut lämpimänä kaulimen päälle jäähtymään, jotta ne taipuvat hauskasti kaarelle.
Myös nämä keksit maistuvat juustotarjottimella:
Timjamin makuiset juustokeksit
Sinihomejuusto-pekaanipähkinätähdet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä