Suolaiset keksit täydentävät juustotarjottimen herkkupaloja – 6 mainiota reseptiä

Perinteiset piparit on ikisuosikki, mutta myös suolaiset keksit maistuvat joulunaikaan sellaisenaan tai osana juustotarjotinta. Kokosimme kuusi hurmaavaa ohjetta. Näihin kekseihin tulee himo!

Madeleine-leivonnaiset on klassinen ranskalaisherkku, jonka kirjailija Marcel Proust on tehnyt tunnetuksi. Ne tehdään lisäämällä kananmunavaahtoon jauhoja, sulatettua voita sekä parmesaanijuustoraastetta.

Kuohkea rakenne syntyy sekoittamalla ainekset vaahdon joukkoon varovasti nostellen. Keksit maustetaan rosmariinilla, paistetaan leivosvuoissa ja viimeistellään ripauksella sormisuolaa, joten sekä maku että ulkonäkö ovat viimeisen päälle kohdallaan.

valkosipuli-ruistikut

Valkosipuli-ruistikut syntyvät kiireisimpienkin jouluvalmisteluiden keskellä, sillä ne tehdän valmiista pakasteruistaikinasta. Voitele tangoiksi leikattujen taikinatikkujen pinta kananmunalla, ripottele päälle mausteet ja paista vajaa vartti uunin lämmössä. Valmista tuli!

rosmariinikeksit

Nämä rosmariinikeksit tehdään kokki ja juontaja Pipsa Hurmerinnan ohjeella. Muutamasta raaka-aineesta valmistuvat, miedosti makeat keksit ovat takuuvarma naposteluherkku sellaisenaan ja täydellinen makupari suolaisille juustoille.

gluteenittomat seesaminsiemen-yrttikeksit

Gluteenittomat keksit syntyvät paahdetuista seesaminsiemenistä sekä manteli- ja kookosjauhoista. Yrtein maustetuille, ohuille ja rapeille lastuille on ihana lastata reilu nokare homejuustoa ja hilloa. Ohjeen gluteenittomiin seesaminsiemen-yrttikekseihin nappaat täältä.

juustokeksit

Juustotarjottimen voi rakentaa myös niin, että leipoo tarjottavan juuston mukaan taikinaan. Parmesaanilla ja emmentalilla mehevöitetyt juustokeksit maistuvat taivaallisilta viikunahillon kera.

juustolastut

Juustolastut tuovat perus emmentaliinkin uutta ilmettä. Kuminalla maustetusta juustoraasteesta synyy uunin paahteessa hetkessä hauskoja keksejä. Siirrä lastut lämpimänä kaulimen päälle jäähtymään, jotta ne taipuvat hauskasti kaarelle.

Myös nämä keksit maistuvat juustotarjottimella:

timjamin-makuiset-juustokeksit

Timjamin makuiset juustokeksit

sinihomejuusto-pekaanipahkinatahdet

Sinihomejuusto-pekaanipähkinätähdet

juustolusikat

Juustolusikat

Ruoka.fi: Mureat juustokeksit

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannakuusisalo
Kuvat: otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti