Sitruunapikkuleivät
Sydämenmuotoiset sitruunapikkuleivät saavat makean täytteen lemon curd -sitruunatahnasta tai hillosta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 50 annosta
Ainekset
Sitruunapikkuleivät:
- 200 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 kananmuna
- 4 dl vehnäjauhoja
- 3 tl vaniljasokeria
- raastettua sitruunankuorta
Sitruunapikkuleipien väliin:
- lemon curd -sitruunatahnaa tai hilloa
Valmistusohje
1. Vaahdota rasva ja sokeri. Sekoita kananmuna hyvin vatkaten voivaahtoon. Lisää lopuksi jauhot ja mausteet.
2. Pane taikina noin 30 minuutiksi jääkaapppiin.
3. Kaaviloi jääkaapissa levähtänyt taikina ohuehkoksi levyksi ja ota sydänmuotilla pikkuleipiä. Paista pikkuleipiä 200 asteessa noin 5 minuuttia.
4. Aseta kaksi sydäntä vastakkain ja sivele väliin lemon curd -sitruunatahnaa tai hilloa.
Katso myös: Joulun parhaat pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Sitruunapikkuleivät