Luumupaistos
Kirpakka, tuore luumu sopii jälkiruokapaistoksen täytteeksi. Tässä reseptissä luumupaistokseen tuovat makua kaneli ja kookos.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Luumupaistos:
- 10-15 isoa luumua
Vuokaan:
- 2 rkl voita
- 1 dl kookos- tai ruokosokeria
Luumupaistoksen taikina:
- 3 kananmunaa
- 1 dl kookos- tai ruokosokeria
- 50 g juoksevaa rasvaa tai voisulaa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl kardemummaa tai kanelia
Luumupaistoksen pinnalle:
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo ja kuivaa luumut, halkaise ja poista kivet.
2. Voitele piirakkavuoka ja ripottele pohjalle tummaa sokeria. Lado luumun puolikkaat vuokaan.
3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita ja kaada taikina vuokaan luumujen päälle. Paista luumupaistosta noin 20 minuuuttia 200-asteisessa uunissa. Ripota pinnalle tomusokeria. Tarjoa luumupaistos kuumana tai jäähtyneenä jäätelön kera.
Katso myös: Lumoavat luumureseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Luumupaistos
Reseptistä puuttui uunin paistolämpötila ja -aika