Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Luumupaistos

Kirpakka, tuore luumu sopii jälkiruokapaistoksen täytteeksi. Tässä reseptissä luumupaistokseen tuovat makua kaneli ja kookos.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Luumupaistos:

  • 10-15 isoa luumua

Vuokaan:

  • 2 rkl voita
  • 1 dl kookos- tai ruokosokeria

Luumupaistoksen taikina:

  • 3 kananmunaa
  • 1 dl kookos- tai ruokosokeria
  • 50 g juoksevaa rasvaa tai voisulaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa tai kanelia

Luumupaistoksen pinnalle:

  • tomusokeria

Valmistusohje

1. Huuhdo ja kuivaa luumut, halkaise ja poista kivet.

2. Voitele piirakkavuoka ja ripottele pohjalle tummaa sokeria. Lado luumun puolikkaat vuokaan.

3. Vaahdota munat ja sokeri. Lisää rasva ja keskenään sekoitetut kuivat ainekset. Sekoita ja kaada taikina vuokaan luumujen päälle. Paista luumupaistosta noin 20 minuuuttia 200-asteisessa uunissa. Ripota pinnalle tomusokeria. Tarjoa luumupaistos kuumana tai jäähtyneenä jäätelön kera.

Katso myös: Lumoavat luumureseptit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Luumupaistos

Masa

Reseptistä puuttui uunin paistolämpötila ja -aika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.