Joulutorttu hyrrä
Torttuhyrrä on hauska ja vähän erilainen tapa tehdä joulutorttu.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Joulutorttu hyrrä
- 500 g torttu- tai voitaikinaa (5 taikinalevyä = 10 torttua)
- 10 rkl luumuhilloa
Valmistusohje
Joulutorttu hyrrä leivotaan helposti näin:
- Ota viisi taikinalevyä sulamaan leivinalustan päälle. Viillä sulanutta, mutta kylmää taikinaa.
- Tee jokaiseen kulmaan viilto, joka ulottuu puoleen väliin. Esimerkiksi neliön muotoisessa taikinapalassa ylhäältä oikealta vasemmalle keskelle, vasemmalta ylhäältä alas, vasemmalta alhaalta oikealle ja oikealta alhaalta ylös.
- Nipistä soirot yhteen keskelle.
- Lisää yksi ruokalusikallinen torttutäytettä jokaiseen torttuun.
- Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Koristele joulutorttu hyrrä tomusokerilla.
Lue myös: 4 tapaa taitella joulutorttu – katso hulvaton video!
Lue myös Anna.fi: Joulutortut aprikoosi-puolukkatäytteellä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulutorttu hyrrä