Mantelikuorrutetut punajuuret
Mantelikuorrutetut punajuuret tuovat jujua perinteisiin uunijuureksiin. Punajuuri ja sinihomejuusto muodostavat valloittavan makuparin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Mantelikuorrutetut punajuuret:
- 600 g punajuuria
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 150 g sinihomejuustoa
- 1 dl mantelilastuja
Valmistusohje
Mantelikuorrutetut punajuuret tehdään helposti näin:
1. Kuori ja lohko punajuuret. Levitä lohkot uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljy ja balsamiviinietikka. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla
2. Anna punajuurien kypsyä ensin 200-asteisessa uunissa 40 minuuttia. Nosta uunin lämpö 225-asteeseen.
3. Nosta vuoka uunista ja murustele pinnalle sinihomejuusto. Ripottele päälle mantelilastut. Nosta vuoka takaisin uuniin ja anna vuoan gratinoitua vielä 15 minuuttia.
Katso myös: Uunissa paahdetut punajuuret – helppoja herkkuja paahdetusta hittijuureksesta
Katso myös Anna.fi/ruoka: Vastustamattomat uunijuurekset kruunataan fetalla tai marinoidaan appelsiinilla – 5 helppoa ja maukasta ohjetta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mantelikuorrutetut punajuuret