Perinteinen joululimppu
Joululimppu on ruotsalaisen perinteen mukaan makea ja mausteinen. Nesteeksi sopii hyvin piimä. Tämä resepti on Kotilieden iki-suosikki vuodelta 1968.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Joululimppu
- 8 dl piimää
- 3 dl siirappia
- 1 ½ rkl pomeranssinkuorta
- 75 g hiivaa
- 1 rkl suolaa
- 500 g vehnäjauhoja
- noin 1 kg vehnähiivaleipäjauhoja
Voiteluun
- 1 dl siirappia
- ½ dl vettä
Valmistusohje
Joululimppu leivotaan perinteiseen tyyliin näin:
Joululimppu on parhaimmillaan makea ja mausteinen. Tällä ohjeella leivot neljä joululimppua.
1. Kuumenna piimä kädenlämpöiseksi. Murenna ja liota hiiva kädenlämpöiseen piimään ja lisää joukkoon muut ainekset. Alusta leipätaikina. Kohota taikinaa lämpimässä, vedottomassa paikassa puolisen tuntia, kunnes taikina kaksinkertaistuu.
2. Leivo taikinasta 3-4 limppua. Kohota leivät. Pistele leivät ja pane ensin 175-asteiseen uuniin noin puoleksi tunniksi. Lisää lämpö 200 asteeseen ja jatka limppujen paistamista vielä puoli tuntia, kunnes jouluinen limppu on kypsä.
3. Voitele kypsä limppu siirappivedellä. Siirappiliemi tekee joululimpusta paitsi makoisan myös kauniin kiiltävän.
4. Tarjoa perinteiseen tapaan leivottu joululimppu ihanan levitteen kanssa jouluruokien lisukkeena.
Lue myös: 7 herkullista resepit – leivo nyt maukkaat leivät joulupöytään
Lue myös Anna.fi: Näin leivot makean joululeivän
Kommentoi
Kommentoi juttua: Perinteinen joululimppu