Omenakakku
Tämä omenakakku on Kotilieden aarre vuodelta 1934. Todellinen mummon omenakakku, joka hurmaa edelleen. Kakkua maustavat tänäkin päivänä niin trendikkäät kookoshiutaleet. Tarjoa mummon omenakakku perinteisesti vaniljakastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Omenakakku
- 1 l omenia
- ¾ dl sokeria
- 2 rkl voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- ½ l maitoa
- 1 rkl sokeria
- 2-3 rkl kookoshiutaleita tai hienonnettuja pähkinöitä
- 2-3 munaa
Tarjoiluun
- 2 dl vaniljakastiketta
Valmistusohje
Näin omenakakku leivottiin vuona 1934:
1 Omenat kuoritaan ja paloitellaan ohuiksi viipaleiksi. Ne saavat mehustua kerroksittain sokerin kanssa.
2 Voi, jauhot ja maito keitetään sakeaksi kastikkeeksi, johon sen jäähdyttyä lisätään muut aineet, myös omenat.
3 Omenakakku paistetaan paistinpannussa uunissa ja tarjotaan lämpimänä vaniljakastikkeen kanssa.
Kotiliesi 19/1934
Lue myös: Syksy maistuu omenalta
Kommentoi
Kommentoi juttua: Omenakakku
Ärsyttäviä tuollaiset ohjeet, kun etsit loppua. Ei hyvä 😥😫
Tämä resepti on alkuperäismuodossaan vuodelta 1934, siksi se poikkeaa paljon nykyään totutusta mallista. Ohje on säilytetty alkuperäismuodossaan.