Punajuuri-makkarakeitto
Punajuuri-makkarakeiton resepti on julkaistu vuonna 1971 Kotiliedessä. Keitto syntyy näppärästi säilykepunajuurista, makkarasta tai nakeista ja kaalista. Viimeistelyn se saa smetanasta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Punajuuri-makkarakeitto:
- 4 tuoretta tai etikkapunajuurta
- vettä
- suolaa
- ½ palsternakka
- valkokaalin lohko
- 1 ½ l lihalientä
- sipuli
- sinapinsiemeniä
- 8 prinssimakkaraa tai 4-6 paloiteltua nakkia
Tarjoiluun:
- hapankermaa
Valmistusohje
Keitä puhdistetut punajuuret kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Etikkapunajuuria ei luonnollisestikaan tarvitse keittää.
Kuori ja suikaloi punajuuret samoin kuin muut kasvikset. Kiehauta lihaliemi, pane kasvikset siihen ja keitä pehmeiksi. Pane punajuurisuikaleet aivan viimeksi keittoon. Lisää yhtä aikaa niiden kanssa makkarat joko sinänsä tai kevyesti ruskistettuna.
Jos keitto ei ole riittävän punaista, raasta raakaa punajuurta sekaan. Mausta keitto ja tarjoa se hapankerman kanssa.
Kotiliesi 1/1971
Katso myös: Vartissa valmis härkisborssi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Punajuuri-makkarakeitto