Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kantarellikeitto

Kantarellikeitto saa samettisen silauksen sekaan soseutetusta sulatejuustosta. Voit käyttää keittoon tuoreita tai kuivattuja sieniä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kantarellikeitto

  • 500 g tuoreita kantarelleja tai 2 dl kuivattuja kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 6 dl kanalientä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • ½ pkt (à 250 g) sulatejuustoa (Koskenlaskija)
  • ½ tl suolaa

Valmistusohje

Kantarellikeitto tehdään helposti näin:

1. Jos käytät kuivattuja kantarelleja, liota niitä pari tuntia desilitrassa vettä niin, että sienet pehmenevät. Kuivattuja kantarelleja tarvitset yhteensä kaksi desilitraa.

2. Hienonna 500 grammaa tuoreita kantarelleja ja kuullota niitä kuivalla pannulla pari minuuttia. Lisää yksi hienonnettu sipuli ja kaksi ruokalusikallista voita. Jatka kuullotusta vielä vielä viisi minuuttia.

3. Siirrä sienet kattilaan, lisää kuusi desilitraa ka­nalientä ja kaksi desilitraa kuivaa valkoviiniä. Keitä noin 20 minuuttia. Kuutioi puoli pakettia eli 125 grammaa sulatejuustoa ja lisää se kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoitti­mella. Lisää puoli teelusikallista suolaa.

4. Tarjoa kantarellikeitto kuohkeana ja kuumana. Veneretkelle keiton voi tehdä etukäteen ruokatermokseen.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2021.

Vinkki: Kantarelli sopii pastaan, pestoon, muhennokseen ja salaattiin – katso maukkaat ohjeet  

Lue myös Anna.fi: Kermainen kantarellikeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kantarellikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.