Kantarellikeitto
Kantarellikeitto saa samettisen silauksen sekaan soseutetusta sulatejuustosta. Voit käyttää keittoon tuoreita tai kuivattuja sieniä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Kantarellikeitto
- 500 g tuoreita kantarelleja tai 2 dl kuivattuja kantarelleja
- 1 sipuli
- 2 rkl voita
- 6 dl kanalientä
- 2 dl kuivaa valkoviiniä
- ½ pkt (à 250 g) sulatejuustoa (Koskenlaskija)
- ½ tl suolaa
Valmistusohje
Kantarellikeitto tehdään helposti näin:
1. Jos käytät kuivattuja kantarelleja, liota niitä pari tuntia desilitrassa vettä niin, että sienet pehmenevät. Kuivattuja kantarelleja tarvitset yhteensä kaksi desilitraa.
2. Hienonna 500 grammaa tuoreita kantarelleja ja kuullota niitä kuivalla pannulla pari minuuttia. Lisää yksi hienonnettu sipuli ja kaksi ruokalusikallista voita. Jatka kuullotusta vielä vielä viisi minuuttia.
3. Siirrä sienet kattilaan, lisää kuusi desilitraa kanalientä ja kaksi desilitraa kuivaa valkoviiniä. Keitä noin 20 minuuttia. Kuutioi puoli pakettia eli 125 grammaa sulatejuustoa ja lisää se kattilaan. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää puoli teelusikallista suolaa.
4. Tarjoa kantarellikeitto kuohkeana ja kuumana. Veneretkelle keiton voi tehdä etukäteen ruokatermokseen.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 13/2021.
Vinkki: Kantarelli sopii pastaan, pestoon, muhennokseen ja salaattiin – katso maukkaat ohjeet
Lue myös Anna.fi: Kermainen kantarellikeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kantarellikeitto