Kirsikkalikööri
Tee loppukesän sadosta kirsikkalikööriä, se valmistuu jouluksi. Tällä reseptillä teet teet kaksi litraa maistuvaa likööriä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Kirsikkalikööri:
- 2 l kirsikoita, kriikunoita tai luumuja
- 1 l ruokosokeria (Reilun kaupan, luomu)
- 2 kanelitankoa
- 4 tähtianista
- 1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
- 1 l vaaleaa rommia tai kirkasta viinaa
- (2 dl Amaretto-mantelilikööriä)
Valmistusohje
Kirsikkalikööri valmistuu helposti näin:
1. Huuhdo kirsikat ja poista karat. Aseta mausteet riittävän suuren lasitölkin pohjalle. Kaada kirsikat ja sokeri kerroksittain mausteiden päälle. Painele kirsikoita esimerkiksi perunanuijalla, jotta marjat hieman murskautuvat. Anna kirsikoiden mehustua muutaman tunti.
2. Kaada kirsikoiden päälle alkoholi. Peitä astia kannella ja anna olla huoneenlämmössä noin kaksi kuukautta. Kääntele astiaa päivittäin, jotta sokeri sulaa ja maku tasaantuu.
3. Siirrä astia jääkaappiin tai kellariin ja anna liköörin maustua vielä pari kuukautta. Kääntele välillä astiaa.
4. Siivilöi juoma ja kaada pulloihin. Säilytä kirsikkalikööri kylmässä.
Vinkki: Kokeile myös Marttojen ohjeella klassikolikööriä pihlajanmarjoista
Lue myös Anna.fi: Näin teet kirsikka-balsamicohillon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kirsikkalikööri