Reseptit
yli 60 min
Kiitos

Kirsikkalikööri

Tee loppukesän sadosta kirsikkalikööriä, se valmistuu jouluksi. Tällä reseptillä teet teet kaksi litraa maistuvaa likööriä.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kirsikkalikööri:

2 l kirsikoita, kriikunoita tai luumuja
1 l ruokosokeria (Reilun kaupan, luomu)
2 kanelitankoa
4 tähtianista
1 rkl kokonaisia mausteneilikoita
1 l vaaleaa rommia tai kirkasta viinaa
(2 dl Amaretto-mantelilikööriä)

Valmistusohje

Näin teet kirsikkalikööriä:

1. Huuhdo hedelmät ja poista karat. Aseta mausteet riittävän suuren lasitölkin pohjalle. Kaada kirsikat ja sokeri kerroksittain mausteiden päälle. Painele kirsikoita esimerkiksi perunanuijalla, jotta marjat hieman murskautuvat. Anna mehustua muutaman tunti. Kaada päälle alkoholi. Peitä astia kannella ja anna olla huoneenlämmössä noin kaksi kuukautta. Kääntele astiaa päivittäin, jotta sokeri sulaa ja maku tasaantuu.

2. Siirrä astia jääkaappiin tai kellariin ja anna maustua vielä pari kuukautta. Kääntele välillä astiaa.

3. Siivilöi juoma ja kaada pulloihin. Säilytä kirsikkalikööri kylmässä.

Lue myös: Loihdi klassikkolikööri pihlajanmarjoista Marttojen ohjeella, jos maltat!

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kirsikkalikööri

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X