Vegaaninen voileipäkakku
Kas, tässä Kotilieden kasvisruokakilpailun voittaja. Se on vegaanin unelma, joka maistuu makkaranpurijallekin. Selkeät maut sekä raikas ja rapsakka suutuntuma hurmasivat raadin. Vegaanin voileipäkakku sai voitokkaan 1. sijan. Kakun täytteenä on kurkkua, valkosipulia, avokadoa,Tofuletti-yrttituorejuustoa ja parskaalia. Vegaanin voileipäkakku sopii vaikka kasvissyöjän lakkiaisiin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Vegaaninen voileipäkakku
- 8 viipaletta Vaasan 100 % -ruispaahtoleipää
- 8 viipaletta Vaasan Iso -moniviljapaahtoleipää
Parsakaalitäyte
- 150 g keitettyä parsakaalia
- 3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
- 1-2 rkl aurikokuivatun tomaatin öljyä
- 150 g Tofuletti-yrttituorejuustoa
Avokadotäyte
- 1 avokado
- 1 rkl sitruunamehua
- 200 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
- 1 prk ananasmurskaa
- 1 dl silputtua persiljaa
- 1 punainen paprika
Kurkku-valkosipulitäyte
- 20 cm:n pala tuorekurkkua
- 150 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
- 1 valkosipulinkynsi
Kostutus
- ¼ dl sitruunamehua
- 1 ¼ dl vettä
Kuorrutus
- 300 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
- n ½ dl Xtra-majoneesia
Koristelu
- Cheezly (edam-tai cheddarjuuston tyyppinen tuote)
- persiljasilppua
- kirsikkatomaatteja, paprikaa, kurkkua, oliiveja, retiisiä, rucolaa tai yrttejä
Valmistusohje
Vegaaninen voileipäkakku leivotaan helposti näin:
1. Raasta kurkku ja valuta siivilässä. Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Valuta ananas mehustaan.
2. Keitä ja jäähdytä parsakaali. Pilko parsakaalitäytteen ainekset ja sekoita keskenään tahnaksi.
3. Sekoita valutettu kurkkuraaste ja Tofuletti-juusto. Purista joukkoon valkosipulinkynsi.
4. Pilko avokado pieniksi kuutioiksi ja pirskota päälle sitruunamehua. Sekoita Tofuletti, avokadokuutiot, valutettu ananasmurska ja hienonnettu persilja. Kuutioi paprika.
5. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Kokoa kakku neliöksi tai kapeaksi kakuksi leipävuokaan. Vuoraa vuoka talouskelmulla.
6. Aseta neljä ruispaahtoleipäviipaletta tiiviisti vierekkäin tai peräkkäin vuoan pohjalle. Kostuta sitruunavedellä. Levitä päälle parsakaalitäyte.
7. Lado päälle toinen kerros moniviljapaahtoleipää ja kostuta. Levitä päälle avokadotäyte ja paprikakuutiot.
8. Tee seuraava kerros ruispaahtoleivästä, kostuta ja levitä päälle kurkku-valkosipulitäyte.
9. Lado viimeinen kerros moniviljaviipaleilla.
10 Suojaa vegaaninen voileipäkakku kelmulla. Nosta päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.
11. Ohenna kuorrutukseen tarkoitettua Tofulettia Xtra-majoneesilla. Peitä kakun reunat ja päällys kuorrutuksella. Painele reunoille raastettua Cheezlyä ja persiljasilppua. Koristele vegaaninen voileipäkakku kasviksilla.
Resepti: Leena Henttonen, Imatra
Vinkki: Poimi lisää voileipäkakkuideoita – Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko
Lue myös Anna.fi: Makeannälkä? Näitä 15 vegaanista herkkua jokaisen kannattaa kokeilla
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vegaaninen voileipäkakku
Voiko tämön vegekakun tehdä etukäteen ja pakastaa?
JyI=
1*555