Kermainen lohipasta
Kermainen lohipasta on puolen tunnin arkiruokaherkku, johon jujua tuovat pikantti rucola ja aromikas fenkoli. Tilkka valkoviiniä kastikkeeseen loihtii arkiruokaan ripauksen luksusta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kermainen lohi-rucolapasta:
- 300 g pala tuoretta lohta
- (1 pieni fenkoli)
- 1 rkl oliiviöljyä
- 3 dl valkoviiniä
- 150 g ranskankermaa
- 300 g fusillipastaa
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- ½ ruukkua rucolaa
- parmesaani- tai pastajuustoa
Valmistusohje
Kermainen lohipasta valmistuu helposti näin:
1. Poista lohesta ruodot, leikkaa kala nahattomaksi ja kuutioi. Poista kanta fenkolista. Halkaise fenkoli ja leikkaa suikaleiksi.
2. Ruskista lohipalat kasarissa käännellen kauniin ruskeiksi. Siirrä lohet syrjään.
3. Lisää pannulle öljyä ja kuullota fenkoleita. Lisää lohipalat, valkoviini ja ranskankerma. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta siivilässä.
4. Lisää kermaiseen kastikkeeseen hienonnettu persilja ja mausteet. Lisää lopuksi joukkoon rucolasalaatti. Tarjoa lohikastike pastan kera tai pyöräytä keitetty pasta kastikkeeseen, jolloin kastikkeen maku levittyy tasaisesti. Viimeistele kermainen lohipasta höyläämällä annoksen pinnalle parmesaanilastuja.
Vinkki: Jos haluat päästä helpolla, tee lohipasta valmiista lohifileestä. Panosta myös pastan keittämiseen, keitä pasta kuin italialaiset – kiinnitä huomiota näihin 3 kohtaan
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään herkullinen sardelli-kaprispasta – Pasta alla Puttanesca
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kermainen lohipasta
Tilkka valkoviiniä = 3 dl 🙂