Reseptit
alle 30 min
4

Kermainen lohi-rucolapasta

Kermainen lohipasta on puolen tunnin arkiruokaherkku, johon jujua tuovat pikantti rucola ja aromikas fenkoli. Tilkka valkoviiniä kastikkeeseen loihtii arkiruokaan ripauksen luksusta.

Ainekset

Lisää kauppalistalle

Kermainen lohi-rucolapasta:

300 g pala tuoretta lohta
1 pieni fenkoli
1 rkl oliiviöljyä
3 dl valkoviiniä
1 prk (150 g) ranskankermaa
300 g fusillipastaa
2 rkl hienonnettua persiljaa
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Lisäksi:

½ ruukkua rucolaa
parmesaani- tai pastajuustoa

Valmistusohje

1. Poista lohesta ruodot, leikkaa nahattomaksi ja kuutioi. Poista kanta fenkolista. Halkaise fenkoli ja leikkaa suikaleiksi.

2. Ruskista lohipalat kasarissa käännellen kauniin ruskeiksi. Siirrä lohet syrjään.

3. Lisää pannulle öljyä ja kuullota fenkoleita. Lisää lohipalat, valkoviini ja ranskankerma. Anna kastikkeen kiehua noin 5 minuuttia. Keitä ja valuta pasta.

4. Lisää kastikkeeseen hienonnettu persilja ja mausteet. Lisää lopuksi joukkoon rucolasalaatti. Tarjoa lohikastike pastan kera. Höylää pinnalle parmesaanilastuja.

Keskustelu

Kommentoi juttua: Kermainen lohi-rucolapasta

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X