Keliaakikon sämpylät
Keliaakikon sämpylät ovat ihan yhtä meheviä ja makoisia kuin perinteisetkin. Nämä sämpylät maistuvat parhaimmilta leivontapäivänä, mutta ne voi myös pakastaa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Gluteenittomat sämpylät:
- 1 rkl psylliumkuorijauhetta
- 3 dl riisihiutaleita
- noin 9 dl karkeaa gluteenitonta jauhoseosta
- 25 g hiivaa
- 1 rkl siirappia tai hunajaa
- 2 tl suolaa
- 3 rkl öljyä
- 5 dl vettä
Valmistusohje
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita joukkoon psylliumkuorijauhe. Anna turvota 10 minuuttia. Sekoita joukkoon siirappi, suola, riisihiutaleet, öljy ja gluteenittomat jauhot.
2. Leivo taikinasta heti kohottamatta gluteenittomien jauhojen avulla sämpylöitä.
3. Anna kohota uunipellillä 30 minuuttia lämpimässä paikassa peitettynä. Paista sämpylät 225-asteisen uunin keskitasossa noin 20 minuuttia.
Katso myös: Gluteeniton leipä x 8
Anna.fi/ruoka: Gluteenittomat kaurasämpylät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Keliaakikon sämpylät