Kauraleipätaikina
- Kasvis
Ainekset
- 5 dl maitoa
- 25 g hiivaa
- 1 rkl siirappia tai hunajaa
- 2 tl suolaa
- 3 dl kaurahiutaleita
- 3 rkl öljyä
- 11-12 dl vehnäjauhoja
Valmistusohje
- 1 iso leipä tai kaksi pienempää
- Valmistusaika noin 45 minuuttia + noin 1 tunti kohottamiseen
1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää siirappi, suola, kaurahiutaleet, öljy ja 2 dl vehnäjauhoista huolellisesti vispaten.
2. Lisää loput jauhoista vähän kerrallaan ja alusta taikinaa käsin noin 10 minuuttia tai yleiskoneessa nelisen minuuttia, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
3. Valuta kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja muotoile kevyesti pyöreä leipä jauhojen avulla. Älä vaivaa. Anna leivän kohota peitettynä lämpimässä paikassa 10 minuuttia.
4. Paista 225-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia koosta riippuen. Anna jäähtyä ritilällä, älä peitä.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kauraleipätaikina
Aineksissa on maitoa, mutta ohjeessa vesi.