Mansikka-juustokakut
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 6 Bastogne-keksiä
- 200 g mansikoita
- 2-3 rkl metsämansikkalikööriä tai laimennettua mansikkamehua
- 2 liivatelehteä
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 50 g valkosuklaata
- 1 prk (200 g) mansikkavaniljajogurttia
- 2 rkl sitruunamehua
pinnalle:
- tuoreita mansikoita
Valmistusohje
1. Murusta keksit rouheeksi ja jaa tarjoilukulhojen pohjalle.
2. Perkaa ja paloittele mansikat. Nosta ne liköörin tai laimennetun mansikkamehun kanssa kulhoon ja anna mehustua täytteen teon ajan. Nosta liivatteet likoamaan kylmään veteen 5 minuutiksi.
3. Notkista tuorejuusto kulhossa. Sulata valkosuklaa varoen mikrossa ja sekoita tuorejuustoon. Sekoita joukkoon jogurtti. Sulata kuivaksi puristetut liivatelehdet kiehautetussa sitruunamehussa ja sekoita neste jogurttiseokseen. Kaada mehustuneet mansikat piparimurujen päälle ja jaa jogurttiseos päälle.
4. Peitä vuoat kelmulla ja anna hyytyä kylmässä vähintään kolme tuntia tai yön yli.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mansikka-juustokakut