Parsalla täytetty pekonikäärö
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
- 1 porsaan sisäfilee
- 1 nippu tuoretta parsaa
- tai 4-6 suolaliemeen säilöttyä tankoparsaa
- 0.5 dl pehmeää Aura-juustoa
- 1 rkl Dijon-sinappia
- 1 tl yrttisuolaa
- ripaus pippurisekoitusta
- noin 5 viipaletta Amerikan pekonia
Lisuke:
- juureksia
- öljyä
- yrttisuolaa
- oreganoa tai basilikaa
Valmistusohje
1. Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistamista. Kuori parsat ja höyrytä tai kiehauta ne, jäähdytä ja valuta.
2. Halkaise porsaanfilee levyksi, jätä noin 1 cm:n verran leikkaamatta. Lihan voi myös nuijia hieman ohuemmaksi levyksi. Hiero yrttisuolaa ja pippurisekoitusta pintaan. Voit käyttää myös suolaa ja valkopippuria (toimituksen huomio). Levitä pehmeä homejuusto tasaisesti levylle ja asettele höyrytetyt parsat pituussuunnassaan levyn keskelle. Käännä levyn reunat päällekkäin tai kierrä kääröksi. Levitä pintaan sinappia ja kääri pekoniviipaleet lihakäärön ympärille. Kiinnitä päät tikuilla.
3. Nosta käärö uunivuokaan. Pilko juureksia lisukkeeksi. Sekoita joukkoon öljyä ja mausteita. Kaada juurekset vuokaan lihakäärön ympärille. Paista 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Pekonin rasva maustaa juurekset, joten sekoita pari kertaa paistamisen aikana.
4. Leikkaa filee 3–4 cm:n levyisiksi paloiksi. Tarjoile juuresten ja jäljelle jääneiden parsojen kera.
Ohje Anneli Konttinen, Vantaa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Parsalla täytetty pekonikäärö