Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Lohicarpaccio

Lohicarpaccio taipuu keväiseksi sitruunamarinadissa. Koristeeksi se saa palloraudalla tehtyjä kurkkupalloja ja pikkelöityä punasipulia.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Lohicarpaccio

  • 300 g lohta ohuina viipaleina (tuoretta tai graavilohta)
  • ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
  • (¼ tl sormisuolaa, jos kyseessä suolaamaton lohi)

Päälle

  • ½ kurkku
  • 10 syötävää kukkaa

Pikkelöity punasipuli

  • 3 punasipulia
  • 3 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 tl suolaa

Valmistusohje

Lohicarpaccio valmistuu helposti näin:

  1. Viipaloi punasipuli ja laita se isoon hillopurkkiin. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Kaada kuuma seos purkkiin ja sulje purkki. Ravistele ja nosta jääkaappiin maustumaan kuudeksi tunniksi.
  2. Levitä lohiviipaleet vierekkäin tarjoiluastiaan. Raasta päälle sitruunankuorta ja pirskottele päälle sitruunamehua. Ripottele päälle sormisuolaa.
  3. Muotoile kurkku palloraudalla. Koristele lohicarpaccio kurkkupalloilla, kukilla ja punasipuliviipaleilla. Tarjoa lohicarpaccio esimerkiksi pääsiäsipöydässä vesikrassi-fenkolisalaatin kanssa.

Vinkki! 1-2-3 pikkeliliemi on helppo tehdä. Liemeen tulee 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Voit käyttää sitä mihin tahansa kasviksiin.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2024.

lohicarpaccio
Lohicarpaccio saa raikkaan maun sitruunasta.

Lue myös Anna.fi: Lohi-appelsiinisalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Lohicarpaccio

Sinun täytyy kommentoidaksesi.