Lohicarpaccio
Lohicarpaccio taipuu keväiseksi sitruunamarinadissa. Koristeeksi se saa palloraudalla tehtyjä kurkkupalloja ja pikkelöityä punasipulia.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
Ainekset
Lohicarpaccio
- 300 g lohta ohuina viipaleina (tuoretta tai graavilohta)
- ½ sitruunan raastettu kuori ja puristettu mehu
- (¼ tl sormisuolaa, jos kyseessä suolaamaton lohi)
Päälle
- ½ kurkku
- 10 syötävää kukkaa
Pikkelöity punasipuli
- 3 punasipulia
- 3 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 1 dl väkiviinaetikkaa
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Lohicarpaccio valmistuu helposti näin:
- Viipaloi punasipuli ja laita se isoon hillopurkkiin. Kiehauta vesi, sokeri ja etikka. Kaada kuuma seos purkkiin ja sulje purkki. Ravistele ja nosta jääkaappiin maustumaan kuudeksi tunniksi.
- Levitä lohiviipaleet vierekkäin tarjoiluastiaan. Raasta päälle sitruunankuorta ja pirskottele päälle sitruunamehua. Ripottele päälle sormisuolaa.
- Muotoile kurkku palloraudalla. Koristele lohicarpaccio kurkkupalloilla, kukilla ja punasipuliviipaleilla. Tarjoa lohicarpaccio esimerkiksi pääsiäsipöydässä vesikrassi-fenkolisalaatin kanssa.
Vinkki! 1-2-3 pikkeliliemi on helppo tehdä. Liemeen tulee 1 osa etikkaa, 2 osaa sokeria ja 3 osaa vettä. Voit käyttää sitä mihin tahansa kasviksiin.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2024.
Lue myös Anna.fi: Lohi-appelsiinisalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Lohicarpaccio