Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinisalaatti

Appelsiinisalaatti on yhdistelmä oranssia, keltaista ja punaista. Sitrushedelmät ja punasikuri kootaan maukkaaksi salaatiksi.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Appelsiinisalaatti

  • 1 kerä punasikuria
  • 2 appelsiinia tai verigreippiä
  • 1 fenkoli
  • 1 ps (70 g) kuorimattomia pistaaseja
  • 150 g fetajuustoa
  • 20 g babypinaatinlehtiä

Vinaigrette

  • 1 greipin tuorepuristettu mehu
  • 1 tl dijoninsinappia
  • 2 tl hunajaa
  • 2 rkl viinietikkaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ¼ tl suolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Appelsiinisalaatti valmistuu helposti näin:

  1. Revi punasikurin lehdet irti kerästä ja pese ne. Kuivaa hyvin. Leikkaa appelsiini tai greippi kalvottomaksi ja viipaloi. Viipaloi fenkoli ohueksi. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon.
  2. Sekoita vinagretten ainekset ja kaada ne salaatin joukkoon ja sekoita. Asettele salaatti kauniisti tarjoilulautaselle. Hienonna pistaasit ja ripottele ne salaatin päälle. Murusta feta salaatin päälle ja lisää mukaan vähän babypinaatinlehtiä.

Vinkki! Tarjoa appelsiinisalaatti pääsiäispöydässä lohicarpaccion kanssa.

appelsiinisalaatti
Appelsiinisalaatti on yhdistelmä oranssia, kel- taista ja punaista. Sitrushedelmät ja punasikuri kootaan maukkaaksi salaatiksi.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2024.

Lue myös Anna.fi: Appelsiini-fetasalaatti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinisalaatti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.