Appelsiinisalaatti
Appelsiinisalaatti on yhdistelmä oranssia, keltaista ja punaista. Sitrushedelmät ja punasikuri kootaan maukkaaksi salaatiksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Appelsiinisalaatti
- 1 kerä punasikuria
- 2 appelsiinia tai verigreippiä
- 1 fenkoli
- 1 ps (70 g) kuorimattomia pistaaseja
- 150 g fetajuustoa
- 20 g babypinaatinlehtiä
Vinaigrette
- 1 greipin tuorepuristettu mehu
- 1 tl dijoninsinappia
- 2 tl hunajaa
- 2 rkl viinietikkaa
- ½ dl oliiviöljyä
- ¼ tl suolaa
- ¼ tl rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Appelsiinisalaatti valmistuu helposti näin:
- Revi punasikurin lehdet irti kerästä ja pese ne. Kuivaa hyvin. Leikkaa appelsiini tai greippi kalvottomaksi ja viipaloi. Viipaloi fenkoli ohueksi. Laita kaikki ainekset korkeaan kulhoon.
- Sekoita vinagretten ainekset ja kaada ne salaatin joukkoon ja sekoita. Asettele salaatti kauniisti tarjoilulautaselle. Hienonna pistaasit ja ripottele ne salaatin päälle. Murusta feta salaatin päälle ja lisää mukaan vähän babypinaatinlehtiä.
Vinkki! Tarjoa appelsiinisalaatti pääsiäispöydässä lohicarpaccion kanssa.
Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2024.
Lue myös Anna.fi: Appelsiini-fetasalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Appelsiinisalaatti