Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Porotartar

Porotartar kruunataan graavatulla keltuaisella. Veikeä maku syntyy pikkelöidyistä sinapinsiemenistä.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Porotartar

  • 300 g poron ulkofileetä
  • 2 rkl kapriksia
  • 1 salottisipuli
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria
  • 1 tl dijoninsinappia

Pikkelöidyt sinapinsiemenet

  • 2 ps (à 41 g) sinapinsiemeniä
  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 ½ dl vettä

Graavattu keltuainen

  • 2 keltuaista
  • 2 dl sokeria
  • 2 dl hienoa merisuolaa

Lopuksi

  • 4 rkl rucolanversoja tai muita mikroversoja
  • ¼ tl sormisuolaa
  • ¼ tl rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Porotartar valmistuu helposti näin:

  1. Laita keltuaiset graavautumaan noin kolme vuorokautta ennen syömistä. Sekoita sokeri ja suola. Kaada puolet seoksesta pakasterasiaan ja tee kaksi kuoppaa lusikalla sokeri-suolan pintaan. Erottele munista valkuainen ja keltuainen. Valkuaisen voi käyttää myöhemmin tai pakastaa. Laita keltuainen varovasti sokeri-suolan päälle kuoppaan. Varo ettei keltuainen mene rikki. Ripottele päälle loput sokeri-suolasta niin, että keltuaiset peittyvät. Laita rasian kansi kiinni ja nosta jääkaappiin noin kolmeksi vuorokaudeksi.
  2. Tee pikkelöidyt sinapinsiemenet laittamalla kattilaan etikka, sokeri ja vesi. Kiehauta. Sekoita joukkoon sinapinsiemenet. Kaada siemenet pikkeliliemineen puhtaaseen purkkiin. Sulje purkki ja säilytä jääkaapissa. Käytä koristeeksi tartarissa tai salaateissa.
  3. Leikkaa liha pienen pieneksi kuutioiksi. Hienonna kaprikset ja sipuli. Sekoita tartarin ainekset yhteen. Asettele liha stanssin avulla juuri ennen syömistä lautaselle.
  4. Huuhtaise kovettunut ja graavautunut keltuainen kylmän veden alla. Raasta tai pilko tartarin päälle. Lusikoi päälle myös vähän sinapinsiemeniä ja halutessasi pikkelöityä punasipulia ja vihreitä mikroversoja. Mausta porotartar suolalla ja pippurilla.

Vinkki! Tarjoa porotartar pääsiäispöydässä appelsiinisalaatin kera.

porotartar
Porotartar kruunataan graavatulla keltuaisella.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 6/2024.

Lue myös Anna.fi: Tartarleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Porotartar

Sinun täytyy kommentoidaksesi.