Aasialainen kalakeitto
Thaimaalainen keittiö taitaa maustamisen. Kookoksella taltutettu tulinen ja mausteinen kalakeitto lämmittää.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
Ainekset
Aasialainen kalakeitto
- 500 g kirjolohifileetä
- muutama jättikatkarapu tai
- 100 g katkarapuja
keitto:
- tilkka öljyä
- 1 tl punaista currytahnaa
- 1 tl sitruunaruohotahnaa tai tuore sitruunaruoho
- 2 valkosipulinkynttä
- mustapippuria
- 1 tl suolaa
- 1 chili
- 1 tl inkivääritahnaa tai tuoretta inkivääriä
- 1 nippu kevätsipulia
- 1 rkl kalakastiketta
- 1 limetin kuori ja mehu
- 3 limetin lehteä
- 1 ½ l vettä
- 1 pussi wokkivihannespakastetta
- 2 dl kookosmaitoa
- korianterin lehtiä
- tarvittaessa 1 rkl äyriäisfondia
Valmistusohje
Aasialainen kalakeitto tehdään näin:
1. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne sekä kevätsipuli. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää mausteet ja maustetahnat öljyyn, kuullota kevätsipuli ja valkosipulinkynnet seoksessa. Lisää joukkoon kalakastike, limetti ja vesi sekä pakastevihannekset. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia.
2. Leikkaa kirjolohifilee suupaloiksi. Puhdista ja kuori ravut, jos käytät kuorellisia.
3. Lisää paloiksi leikattu kala ja ravut soppaan, keitä miedolla lämmöllä veilä noin 10 minuuttia. Lisää keittoon kookosmaito. Mausta aasialainen kalakeitto korianterilla. Maistele ja lisää tarvittaessa mausteita.
Tutustu Thai-keittiöön, poimi vinkit ja ideat: Thaimaalainen ruoka on mausteiden ilotulitusta – kokkaa suosituimmat thairuoat kotikeittiössä
Lue myös: Aasialainen jauhelihapannu, itämainen uunilohi ja 4 muuta ruokaa riisin kaveriksi
Lue myös Anna.fi: Thaimaalainen ruoka hurmaa voimakkailla ja lämpimillä makuyhdistelmillään – katso ohjeet
Kommentoi
Kommentoi juttua: Aasialainen kalakeitto