Suklaamuffinssit
Suklaamuffinit ovat parhaimmillaan suuria ja muhkeita, meheviä ja tuhdin suklaisia. Helppo taikina valmistuu vaivatta vain sekoittamalla ainekset yhteen.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 12 annosta
Ainekset
Suklaamuffinssit
- 150 g tummaa suklaata
- 4 dl vehnäjauhoja
- 4 rkl tummaa sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2 ½ dl sokeria
- 2 tl vaniljasokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 dl maitoa
- 1 dl rypsiöljyä tai voita sulatettuna
- 2 kananmunaa
Valmistusohje
Suklaamuffinssit leivotaan helposti näin:
1. Kuumenna uuni 200-asteeseen. Vuoraa suuri muffinivuoka paperimuoteilla.
2. Rouhi 150 grammaa tummaa suklaata. Sekoita keskenään neljä desilitraa vehnäjauhoja, neljä ruokalusikallista kaakaojauhetta, 2 1/2 desilitraa sokeria, kaksi teelusikallista vaniljasokeria, kaksi teelusikallista leivinjauhetta ja puoli teelusikallista suolaa. Lisää kaksi desilitraa maitoa, yksi desilitra rypsiöljyä, kaksi kananmunaa ja suklaarouhe. Sekoita taikinaa vain sen verran, että ainekset menevät sekaisin. Älä vatkaa.
3. Jaa taikina muffinivuoan koloihin. Paista suklaamuffinssit uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Älä paista muffineita liikaa: ne saavat jäädä sisältä kosteiksi.
Lue myös: Makeat ja suolaiset muffinit
Lue myös Anna.fi/ruoka: Jouluiset kuppikakut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Suklaamuffinssit
Toimiiko tämä resepti gluteenittomilla jauhoilla?
Emme ole testanneet muffineja gluteenittomilla jauhoilla, joten en voi luvata että toimii.
Luki että juttu jatkuu mainoksen jälkeen – ei jatkunut.
Hei!
Katsotko ohjetta mobiililaitteella? ”Ainekset”-otsikon vieressä lukee ”Ohje”. Kun napsautat siitä, saat ohjevälilehden auki.
Yst. Milla / Kotiliesi