Kreikkalaiset lihapyörykät ja uunikasvikset
Kreikkalaiset lihapyörykät maustetaan valkosipulilla timjamilla, oreganolla ja rosmariinilla. Tarjoa maukkaat lihapullat uunissa paahdettujen kasvisten ja kermaviilikastikkeen kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kreikkalaiset lihapullat:
- 400 g paistijauhelihaa
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1-3 valkosipulinkynttä
- 1 dl lihalientä
- 1 dl korppujauhoja
- 1 kananmuna
- 1 tl timjamia
- 1 tl oreganoa
- ½ tl rosmariinia
- ½ - 1 tl vastarouhittua mustapippuria
- ¼ - ½ tl suolaa
- 50 g voimakasta fetajuustoa
lisäke:
- 2-4 porkkanaa
- 1-2 palsternakkaa
- 4 perunaa
- 1 punasipuli
- 1 paprika
- 2 rkl oliiviöljyä
- pari oksaa rosmariinia
- ¼ tl vastarouhittua pippuria
- 1 ripaus suolaa
kastike:
- 2 dl kevytkermaviiliä
- 1 valkosipulinkynsi
- muutama oksa minttua
- ¼ tl vastarouhittua pippuria
- 1 ripaus suolaa
Valmistusohje
Kreikkalaiset lihapullat syntyvät näin.
- Mittaa korppujauho ja mausteet lihaliemeen turpoamaan, kuori, hienonna ja kuullota valkosipuli.
- Lisää seokseen liha, kananmuna ja murennettu feta. Sekoita tasainen taikina.
- Pyörittele taikinasta pyöryköitä, lado öljyttyyn vuokaan ja paista 200 asteessa 20-30 minuuttia.
- Kuori ja viipaloi lisäkkeen kasvikset ja lado uunipannulle leivinpaperin päälle. Lisää öljy ja mausteet. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.
- Hienonna minttu ja sekoita kaikki kastikkeen aineet sekaisin.
- Tarjoa lihapullat uunikasvisten ja kermaviilikastikkeen kera.
Katso myös: Kreikkalainen lihamureke
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Italialaiset uunilihapullat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kreikkalaiset lihapyörykät ja uunikasvikset