Kaurakeksit
Kaurakeksit tai kauralastut on klassikkoleivonnainen, johon löytyy lähes aina raaka-aineet valmiina keittiön kaapista. Rapeiden keksien leipominen onnistuu myös lapsilta.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
- Kasvis
Ainekset
Kaurakeksit
- 100 g voita tai margariinia
- 1 ½ dl sokeria
- 3 dl kaurahiutaleita
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 kananmuna
Valmistusohje
Kaurakeksit leivotaan helposti näin:
- Kuumenna uuni 200 asteeseen.
- Sulata sata grammaa voita tai margariinia kattilassa. Jäähdytä kädenlämpöiseksi.
- Sekoita keskenään 1 1/2 desilitraa sokeria, kolme desilitraa kaurahiutaleita, neljä ruokalusikallista vehnäjauhoja ja yksi teelusikallinen leivinjauhetta. Lisää jäähtynyt rasva kuivien aineiden joukkoon.
- Lisää lopuksi yksi kananmuna ja sekoita taikina tasaiseksi. Anna taikinan seistä jääkaapissa 15 minuuttia.
- Ota taikinasta teelusikalla pieniä nokareita leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Jätä reilusti leviämisvaraa.
- Paista kaurakeksit uunin ylätasolla 8-10 minuuttia, kunnes ne ovat kauniin vaalean ruskeita.
Lue myös: Leivo kaurasta pikkuleipiä – helpot ja herkulliset reseptit
Lue myös Anna.fi: Näin leivot auralastutortut
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kaurakeksit
Hyvä ohje
Kiva ohje. Ekat keksit paloivat kelvottomiksi ja laittoivat palohälyttimen soimaan. Älkää uskoko sokeasti ohjeita. 200 astetta on liikaa. Tässä miten itse onnistuin: uuni 180astetta ja 5-6min.