kaura-kinuskipikkuleivat

Leivo kaurasta pikkuleipiä – helpot ja herkulliset reseptit

Kaapissa kannattaa aina pitää paketti kaurahiutaleita. Aamupuuron lisäksi siitä syntyvät myös huippuhyvät keksit. Onko suosikkisi perinteinen kauralastu vai kaipaatko kekseihin lisävärinää suklaasta, kinuskista, pähkinöistä tai kuivahedelmistä? Kokosimme kuusi kauraista pikkuleipää kahvipöytään. Valitse suosikkisi.

Kahvipöydän kivoimmat keksit ovat tässä. Kaura-kinuskipikkuleivät tehdään levittämällä kahden kauralastun väliin itse tehtyä kinuskikastiketta. Täydellistä, eteenkin silloin, kun sokerihammasta kolottaa toden teolla.

kaura-hedelmakeksit

Kaura-hedelmäkeksit katoavat syöjiensä suuhun ennätysvauhtia, sillä niissä hurmaavat hedelmäiset ja suklaiset sattumat sekä rouhittu manteli. Leivontaan käytetään kauran lisäksi myös tattaria, joka tuo kekseihin jännittävän makuvivahteen.

gluteenittomat suklaa-kaurakeksit

Suklaa-kaurakekseissä on kauraa jauhoina ja hiutaleina. Kun valitset kaupasta puhdistettua kauraa, sopivat keksit myös gluteenittomaan ruokavalioon. Pikkuleivät maustetaan vaniljalla sekä kardemummalla ja aateloidaan ihanalla suklaakuorrutuksella.

kauralastut

Kauralastut on klassikko, joka tällä reseptillä onnistuu vielä astetta maukkaammin. Juju on käyttää isoja kaurahiutaleita ja lorauttaa taikinan sekaan tilkka mantelilikööriä. Jos haluat kekeihin ihanan karamellimaisen vivahteen, korvaa valkoinen sokeri ruskealla. Nam!

kaurapikkuleivät

Vivanin kaurapikkuleivät muistuttavat periteisiä kauralastuja, joissa on höysteenä rusinoita. Superhelpot keksit syntyvät sukkelasti vaahdottamalla voi ja sokeri keskenään ja lisäämällä sitten muut ainekset joukkoon. Taikinanokareet leviävät uunissa, joten pellille kannattaa jättää runsaasti tilaa.

Karpalo-kaurakakkuset

Jos kaipaat jotain nopeaa ja helppoa, ovat karpaloiset kaurakakut sinun juttusi. Taikina syntyy sekoittamalla ainekset yhteen ja keksitkin paistuvat uunissa muutamassa minuutissa. Kokeile karpaloiden sijaan myös rusinoita tai suklaahippuja.

Kaura tekee myös näistä kekseistä herkkua:

Suklaa-kaurakeksit

Suklaa-kaurakeksit

kauralastut

Kristiinan kauralastut

Gluteenittomat_keksikupit

Gluteenittomat marja-valkosuklaa kaurakeksikupit

Ruoka.fi: Gluteenittomat suklaa-kaurakeksit

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Leivo kaurasta pikkuleipiä – helpot ja herkulliset reseptit

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X