Täytetyt broileripaprikat mikrossa
- Gluteeniton
Ainekset
- 4-8 paprikaa
- 1 sipuli
- valkosipulia
- 1 voita, margariinia tai öljyä
täyte:
- 400–500 g kypsää broileria
- 1–2 kananmunaa
- 1 tl paprikajauhetta
- valkopippuria
- 1–2 tl currya
- vajaa 1 tl suolaa
- 2–3 dl keitettyä riisiä (150 g)
- 50–75 g porkkanaraastetta (1 porkkana)
- basilikaa tai oreganoa
Valmistusohje
- Leikkaa paprikoiden kantaosasta hattu. Poista kaikki siemenet, huuhtele paprikat ja aseta mikrovuokaan renkaan muotoon. Laita joka paprikaan 1 rkl vettä, nosta hatut paikoilleen ja kypsennä täydellä teholla (850 W) 6-8 minuuttia. Kaada vesi pois.
- Kuullota hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet vähässä rasvassa mikrossa täydellä teholla noin 5 minuuttia.
- Sekoita luuton, nahaton, pieniksi kuutioiksi leikattu grillattu tai paistettu broileri, keitetty riisi, porkkanaraaste, kananmuna, mausteet ja tilkka vettä. Tarkista maku.
- Täytä paprikat, peitä hatuilla ja peitä vuoka kannella. Kuumenna täydellä teholla noin 10 minuuttia. Tarkista kypsyys välillä. Tarjoa kevyenä lounaana tai vieraille illanistujaisissa salaatin kera. Lopun täytteestä voi kypsentää pienissä vuoissa niille, jotka eivät halua syödä paprikaa.
- Sari Nieminen, Kausala
Kommentoi
Kommentoi juttua: Täytetyt broileripaprikat mikrossa