1. Pese kolme litraa tuoreita nokkosenlehtiä ja ryöppää niitä kiehuvassa vedessä noin minuutti. Siivilöi ja laske päälle kylmää vettä, tai laita nokkoset jääveteen, jotta nokkosten lehtivihreä ei haalistuisi. Puristele ne kuiviksi ja hienonna.
2. Hienonna sipuli ja pieni valkosipulinkynsi ja kuullota niitä pari minuuttia voissa kattilassa. Lisää joukkoon nokkoset ja 400 grammaa kuorittuja, pieniksi kuutioituja jauhoisia perunoita. Kuullota muutama minuutti. Nosta lieden lämpötilaa ja lisää kattilaan litra kasvislientä, puolitoista teelusikallista suolaaja 1/3 teelusikallinen valkopippuria. Kiehuttele keittoa kunnes perunat ovat kypsiä.
3. Lisää keittoon kaksi ruukkua herneenversoja ja soseuta keitto sauvasekoittimella.
4. Lisää kaksi ja puoli desilitraa vispikermaa ja ruokalusikallinen sitruunamehua. Tarkista maku ja lisää mausteita oman maun mukaan.
5. Tarjoa nokkoskeitto huoneenlämpöisenä. Sen ei tarvitse olla kuumaa.
Ohje on julkaistu Kotilieden Ihana Kesä -erikoislehdessä 2022.
Lue myös: Nokkonen on superruokaa! 6 terveellistä ohjetta
Lue myös Anna.fi: Nokkonen – herkkusuiden himoitsema villiyrtti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Nokkoskeitto