Mausteiset broilerinsiivet
Mausteiset broilerinsiivet sopivat arkeen ja juhlaan. Sherry, tumma soijakastike, sokeri ja chili antavat broilerinsiiville luonteikkaan maun.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Mausteiset broilerinsiivet
- 1 kg broilerinsiipiä
- 1 rkl rypsiöljyä
- 3-4 rkl kuivaa sherryä
- 2-3 dl vettä
- 3 kpl tähtianista
- 1 kpl kanelitanko
- 2-4 rkl tummaa soijakastiketta
- 1 rkl tummaa sokeria
- (chiliä)
- (suolaa)
Valmistusohje
Mausteiset broilerinsiivet valmistuvat näin:
- Öljyä iso paistinpannu tai vokkipannu ja paista broilerinsiipiä hetki, lisää sherry ja kypsentele siipiä käännellen pannulla, niin että suurin osa nesteestä haihtuu.
- Lisää pari desilitraa vettä sekä tähtianikset ja kanelitanko. Peitä kannella ja kypsennä viitisen minuuttia.
- Lisää soijakastike ja sokeri ja hauduta miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Kääntele siipiä välillä ja lisää tarvittaessa hiukan vettä tai poista kansi. Kastikkeesta pitää tulla paksua, että se tarttuu siipiin.
- Tarkista maku ja tarjoa mureat mausteiset broilerinsiivet kuumana riisin kanssa tai kylmänä vaikkapa noutopöydässä. Lisukkeeksi sopivat pikapaistetut kasvikset tai tomaatti-sipulisalaatti ja linssimuhennos.
VINKKI.
- Jos marinoimattomia broilerinsiipiä on vaikea saada kaupasta, osta marinoituja ja huuhtele marinadi pois ennen paistamista.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Tulistunut broileri
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mausteiset broilerinsiivet