Mustaherukkabavaroise
- Gluteeniton
Ainekset
- 5 dl pakastettuja mustaherukoita
- 5 liivatelehteä
- 2.5 dl sokeria
- 1.5 dl vettä
- 4 dl kuohu- tai vispikermaa
Valmistusohje
- Liota liivatelehdet kylmässä vedessä 5-10 minuuttia.
- Laita kattilaan kiehumaan vesi ja sokeri. Anna kiehua ilman kantta, niin sokeriliemi vähän sakenee.
- Soseuta jäiset marjat monitoimikoneessa. Lisää liivatteet kuumaan sokeriliemeen ja lisää liivateseos monitoimikoneeseen koneen käydessä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita mustaherukkaseos joukkoon. Tarkista maku. Voit lisätä vähän mustaherukkamehua, glögiä tai mustaherukkalikööriä. Kaada seos kakkuvuokaan, jonka voit vuorata kelmulla. Pakasta.
- Ota jälkiruoka jääkaappiin pehmenemään muutamaa tuntia ennen tarjoamista. Kumoa bavaroise tarjolle ja koristele marjoilla.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Mustaherukkabavaroise